96DRASTIK – Triplouz A x Know No

96DRASTIK – Triplouz A x Know No Lyrics Letra:
Mereka cakap take a break, got other business
Break ya neck, break a leg, masih tak famous
Bermuzik sebab fame and glam in this game
Tak kemana mana, yang dia dapat, cuma shame
Satu tahun satu lagu, satu lagu pun tak laku
Dia malu dia mengaku dia malas nak berlagu
Dia cakap dia sudah lama bermuzik
Bila dengar lagu dia nyanyi pun berbisik

Dia nyanyi live macam membaca
Rupa-rupanya miming, pasang suara
Macam sekumpulan wannabe zaman-zaman ini
Bila live guna band, keluar suara geli
Budak budak masih puji, katanya rezeki
Lit lit api api, mereka pun senang hati
Negara kita ramai buta seni dan pekak bunyi
Yang berbakat takda rupa, kena tolak tepi

Music business, ya I get it
It’s how you doin business, forget it
Ini zaman digital, nak naik memang senang
Kena pandai jilat orang untuk di kenali orang
Contohlah macam Karlotito bang bang
Join budakjahat buat mv “bayi sayang”
Tengoklah kemajuannya, maju ke lubang jamban
Semua orang bangga, tanpa rasa segan

Komen api api lit lit, sangat mudah
Macam harga tisu cheap cheap, sangat murah
Susah nak naik? Apa kata kerja keras
Cukup money bayar Mat K, boleh lepas
Satu lagu pasti naik kaw kaw, dapat kipas
Nanti ramai kipas dia follow kau, kau puas?
Cukup berbahasa, nak juga main kasar
Lagu cukup rasa, mereka tak selesa

Aku dibesarkan oleh rapper rapper OG
Kau pula dibesarkan oleh rapper rapper IG
Budak pakai barang kemas, emas fake
No wonder lirik dan orangnya pun sama fake
Views lagu so slow bila buat lagu solo
Dulu naik sebab member, single lu so so
Jangan judge aku perli, dengki, hati hitam
Jangan libat culture hip-hop dengan Islam

Tak nak jadi macam idola favorite korang
Sucinya di depan, hitam di belakang, buat-buat tak pandang
Tapi aku salut usaha hipokritnya
Cukup mantap lakonannya, orang masih percaya dan di puja
Tumpang nama atau tumpang naik
Tunggang agama, tunggang terbalik
Pulang sebentar, pulang ke mana?
Ke alam bazrah di sebalik mata

Hye, Aideed lamanya tidak bertemu
Pertama kali jumpa rasanya belum berbulu
Apa, lit? Rap keluar api?
Tapi dalam realiti hanya air liur basi
Lagu seminit, ditulis seminggu
Seninya sedikit tapi dibayar beribu
Seluar pula slim fit, dadanya berbulu
Otak pendengar sempit sebab lagu tak berilmu

Kagum! Terkesima, Harum! Tak berbunga
Taksub! Sampai dia, Sanggup! Hilang jiwa
Rata-rata kata-kata saja suka-suka
Macam kisah lama-lama jadi rama-rama
Bomoh tak boleh ubat, bodoh tak boleh selamat
Sungguh semua terlambat, runtuh kubu keramat
Tak berani janji, just hati-hati
Pasti nya nanti, jadi maka jadi

Tolong, please, correct me if im wrong
At least, you diss them back in a song
Cakap besar tapi bacul, potong
Baik masuk dalam bakul, sotong
Banyak budak galak buat gagak tunjuk lagak
Akhlak rosak pun disorak acah buat tak nampak
Tak macam ‘A-rahman’, ‘B-duan’, ‘C-ulan’
Ku public ‘A-nemy’, ‘B-polar’,’ C-alan’

Ku dah madah, ku ngan saka dah sepakat
Suatu hari angkat sebab kau ada bakat
They got skill tapi cemerkap susun ayat
Lagu jadi takda feel rasa cam make-up dgn mayat
Alter ego, bila darah dalam
Alteri ku, tukar jadi aku bukan aku
Merah ke hitam, cerah ke kelam
Pabila larut malam

Aku dalam scene macam Amy dalam Search
Lagu masih evergreen, tahan mcm Everest
Bunyi bukan calang tapi ku cuma mengarang
Aku hanya emcee malang melukut di tepi gantang
Nama tak disebut, kisah tidak didendang
Aku yang dulu yang itulah juga sekarang
Duluku berakit-rakit ke hulu, berenang-renang
Ingatkan selepas bersakit, boleh lah bersenang-lenang

Pop is what, hip hop is not
Like you talk about rock with the pink out-
Fit..That’s a piece of shit
What you think of is what they called out, lit?
Dah pecah kaca retak menantikan belah
Kupunya ijazah sembunyikan amarah
Tinggi yakin boleh pergi
Tak percaya tanya Britney Malaysia, Nabila Razali

%d blogueiros gostam disto: